29 Ocak 2011 Cumartesi

OTOMOBİL - Ferrari FF

Ferrari FF

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli süper spor modeli.



 Ferrari FF adını taşıyan ve Ferrari 612 Scaglietti modelinin yerini alacak olan 660 bg’lik V12 motorlu yeni otomobil, yepyeni bir GT spor otomobil devrini açmasıyla da dikkat çekiyor.

Hem radikal ön tasarımı hem de benzersiz arka hatlarıyla Ferrari’nin gelmiş geçmiş tüm modellerinden açık ara ayrılan Ferrari FF, ilk olarak 2011 Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen halk önünde tanıtılacak.
Ferrari FF, dört kişiyi ve bavullarını rahat bir şekilde taşıyabilecek yapıyı sağlayabilmesiyle de dikkat çekmekte.660 bg güç ve 683 Nm tork üreten V12 motorla donatılan, 0-100 km/s hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlayan Ferrari FF, çift kavramalı şanzımana sahip. 335 km/s’lik son hıza erişebilen Ferrari FF’in radikal tasarımı ve agresif motor özellikleri kadar elbette en önemli özelliğini patenti Ferrari’ye ait olan dört tekerlekten çekiş sistemi oluşturuyor.Ferrari’nin 4RM (Dört tekerlekten çekiş) mekanizması, geleneksel bir dört tekerlekli çekiş sistemine göre yüzde 50 daha hafif olması ile iyi bir ağırlık dağıtımını mümkün hale getiriyor (Yüzde 53 oranında arka aksa).                                 Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder